Image

Κάποιος ανόητος επιμένει να προκαλεί περί ΑΕΚ, βλάπτοντάς την!

3
λεπτά ανάγνωσης

tzokasΑντιπεριφερειάρχης του ψηφοδελτίου Δούρου, καθηγητής και καλά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιμένει καιρό τώρα να προκαλεί – το έπραξε και στις 24 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σπύρος Τζόκας το όνομά του.

Η ΑΕΚ, γι’ αυτόν, είναι της Προσφυγιάς, είναι της Εθνικής Αντίστασης, είναι της Αριστεράς – φαντασιώνεται αποκλειστικότητες μάλιστα.

Επιστήμονας, καταπώς λέει πως είναι, ας κάνει μια καταγραφή ανά την Ελλάδα να καταγράψει τα αθλητικά σωματεία της Μικρασιατικής προσφυγιάς στα πάνω από 93 χρόνια που πέρασαν από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Για να τον βοηθήσω θα του πω ένα στοιχείο: Οι οικισμοί των Μικρασιατών Προσφύγων ανά την Ελλάδα είναι 2.400 – λαμβάνοντας υπόψη το στοιχείο αυτό δεν καταλαβαίνει πως τα μικρασιατικής αφετηρίας αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα είναι χιλιάδες και επομένως το να φαντασιώνεται αποκλειστικότητα της ΑΕΚ επί της Μικρασιατικής Προσφυγιάς δεν στέκει;

Όπως δεν στέκει η αποκλειστικότητα αυτής επί της Εθνικής Αντίστασης· και από άλλες ομάδες και παίκτες και διοικητικοί παράγοντες μετείχαν της Εθνικής Αντίστασης – και όχι φυσικά μόνο από ομάδες μικρασιατικής αφετηρίας αλλά και του ελλαδικού χώρου.

Εμ εκείνο της Αριστεράς, πολύ περισσότερο, τι το ήθελε; Δε γνωρίζει πως όπου κάτι τέτοιο υποπτεύονταν τα λαγωνικά της Αντίδρασης επεμβαίνανε, ώστε με διαλύσεις, συγχωνεύσεις, μετονομασίες, νόθες εκλογές, να πετύχουν τον εξοβελισμό της Αριστεράς, τον “αποχρωματισμό” των αθλητικών σωματείων εν προκειμένω;

Δε γνωρίζει ότι σ’ αυτό το τελευταίο διακρίθηκε ο πολύς Ασλανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της δικτατορίας των συνταγματαρχών – υπέστη τίποτα τέτοιο η ΑΕΚ της εποχής και δεν το πήραμε χαμπάρι; Αντίθετα προικοδοτήθηκε με 27 στρέμματα του Δάσους μας, για τα οποία τσιμουδιά η διοίκηση της ομάδας και οι αθλητές της, όλων των αθλημάτων οι αθλητές της.

Μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη, Σπύρο Τζόκα· πάψε να προκαλείς, αλλά και να βλάπτεις την ιστορία της ΑΕΚ με τις φαντασιώσεις σου και τις κατασκευές που επιχειρείς με σκοπό τον εξωραϊσμό των σημερινών ερειπίων της άλλοτε ΑΕΚ, ώστε να διευκολυνθεί η επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ, που δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τίποτε όρθιο απ’ αυτή και την ιστορία της.

Άλλος είναι ο δρόμος για να ξαναϋπάρξει η πραγματική ΑΕΚ και μια αξιοπρεπής αθλητική και κοινωνική της διαδρομή, και όχι αυτός των φαντασιώσεών σου και της παραχάραξης της ιστορίας της.

Κώστας Π. Παντελόγλου