Image

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ (28/1/16)

Γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γηπέδου Μελισσανίδη – θετικά κατ’ αρχήν βεβαίως, διότι και μια σειρά όροι και προϋποθέσεις συνοδεύουν αυτή τη γνωμοδότηση.

Δεν εγκρίθηκε τίποτα από το Περιφερειακό Συμβούλιο (ας μη θριαμβολογούν οι παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών συμφερόντων, sites, εφημερίδες και πρόσωπα). Ως έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα είναι αυτή που θα «τρέξει» το θέμα στις φάσεις που ακολουθούν (και είναι αρκετές ακόμη).

Ε, η Κυβέρνηση Τσίπρα ας δεχθεί τώρα όλη την πίεση των προσπαθειών και των αγώνων όσων αντιτίθενται στην καταστροφή της Νέας Φιλαδέλφειας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, που δεν είναι και λίγοι, αν κανείς σκεφτεί πώς ξεκινήσαμε στις αρχές Οκτωβρίου του 2013.

Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που γνωρίζουν την ιστορία αυτής της Μικρασιατοπροσφυγούπολης και έχουν βιώσει συνειδητά στον χώρο της, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης, ένας αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων Αττικής, αλλά και βουλευτών των εκλογικών της περιφερειών μα και γενικώτερα, που έχουν σωστές θέσεις, ένας αριθμός νομικών και τεχνικών επιστημόνων που τιμούν την ιδιότητά τους, ωρισμένα μέσα ενημέρωσης που δίνουν θέση στο θέμα και το παλεύουν, είναι μια καλή μαγιά για τις πάρα πέρα προσπάθειες και αγώνες που απαιτούνται.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται – τέθηκαν και στη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής – ας πολλαπλασιαστούν από όσους εμπλέκονται στις διαδικασίες κατά νόμο, και επί του νομικού και επί του τεχνικού και επί του οικονομικού πεδίου, όροι και προϋποθέσεις έτσι που και από αυτό το δρόμο – ο άλλος είναι το ευθύ με επιχειρήματα αντιπάλεμα των επιδιωκόμενων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ – να αποκρουστούν όσοι επιχειρούν την δραματική χειροτέρευση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Κώστας Π. Παντελόγλου