Image

Η αγνόηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” από το ΔΣ του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες”

alismonitespatridesΑπό τις 22 Ιουλίου 2015 τρέχει η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς”, της επιδίωξης αυτής των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δεν αντιλήφθηκα έκτοτε το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες” να ασχολήθηκε με τη μελέτη αυτή (εκατοντάδων σελίδων, σημειωτέον) και να κοινοποίησε τις παρατηρήσεις του και τα συμπεράσματά του επ’ αυτής.

Με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2015 μια ανακοίνωση του ΔΣ του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες” είδε το φως της δημοσιότητας ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς”…

Τι θα είχα να πω;

Πρώτα-πρώτα, ούτε καν ο όρος “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” υπάρχει στην ανακοίνωση της 19ης Οκτωβρίου 2015 του ΔΣ του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες”.

Δεύτερο, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν απεφάνθη για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” -η απόφασή του είναι προγενέστερη της δημοσιοποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς”.

Τρίτο, στην 26 γραμμών ανακοίνωση του ΔΣ του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες” δεν κρύβεται η συμπόρευσή του με την “Αγιά Σοφιά” των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ, που πάντως Στάδιο-Γήπεδο της ΑΕΚ δεν είναι, κάθε άλλο – αυτό όμως δεν ήταν το αντικείμενο της δημοτικής διαβούλευσης της 19ης Οκτωβρίου. 2015. Το αντικείμενο αυτής της διαβούλευσης ήταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” για την οποία ούτε λόγος.

Όσον αφορά το τι εκφράζει το ΔΣ του συνδέσμου “οι αλησμόνητες πατρίδες”, που διατυπώνεται στην πρώτη και τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της 19ης Οκτωβρίου με τόση μάλιστα κατηγορηματικότητα, θα έλεγα πως χρειάζεται περισσότερη αυτογνωσία, πολύ περισσότερο που άλλοι Μικρασιατικής καταγωγής, όχι μέλη αυτού του συνδέσμου, από διετίας έχουν αναλωθεί στη διαφώτιση, με λεπτομερή τρόπο, επί των τεκταινομένων σχετικά και των δυσμενών συνεπειών στην πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, από την ενδεχόμενη εφαρμογή των επιδιωκόμενων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text