Image

Μια επιστολή παλαιάς Φιλαδελφειώτισσας μαθήτριας του Κατηχητικού της Παναγίτσας

Λάβαμε και καταχωρούμε σήμερα στον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας μια επιστολή παλαιάς Φιλαδελφειώτισσας, μικρασιατικής καταγωγής, μαθήτριας του Κατηχητικού της Παναγίτσας κρίνοντας εύλογες τις ενστάσεις της.

Προς
τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας

Θα παρακαλούσα να φιλοξενήσετε στην ιστοσελίδα σας δύο ενστάσεις μου σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας σε δύο περιπτώσεις:

  1. Στην ονομασία των επιχειρούμενων εγκαταστάσεων στο πρώην Γήπεδο της ΑΕΚ ως “Αγιά Σοφιά”, πράγμα που προσβάλλει τα χριστιανικά αισθήματα και την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, και
  2. Στη χρήση του εξωτερικού χώρου της Παναγίτσας για δραστηριότητες μη σχετικές με τον Ιερό Ναό και την εκπλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών χριστιανών.

Νομίζω πως η συνηγορία, στη δεύτερη περίπτωση, του αρχιμανδρίτη Παντελεήμονος Παπασυννεφάκη θα έβρισκε αντίθετο, αν ζούσε, τον από 50ετίας κοιμηθέντα και δημιουργό της Παναγίτσας Καλλίνικο Παπαϊωάννου, τον γνωστό μας Παπά-Καλλίνικο – το μόνο που πραγματοποιείτο επί των ημερών του στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού ήταν η Ανάσταση.

Ευχαριστώ,

Α.Κ.