Image

Πέρασε ένας χρόνος με Δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο

vasilopoulosΑπό την 1η Σεπτεμβρίου 2014, που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, η εκλεγείσα στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, πέρασε ένας χρόνος, όμως οι κάτοικοι αυτής της πόλης δε γίναμε σοφότεροι περί τα οικονομικά του Δήμου μας:

  • Πόσα τα έσοδά του και από ποιες πηγές, πόσα τα έξοδά του και για ποιο σκοπό.
  • Πόσοι εργάζονται στο Δήμο, τι προσφέρουν, πόσα πληρώνονται για ό,τι προσφέρουν.
  • Σύγκριση με άλλες περιόδους στο Δήμο μας.
  • Σύγκριση με άλλους Δήμους.

Δε γίναμε σοφότεροι και περί το ΠΠΙΕΔ και το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού – έχω γράψει προ καιρού σχετικά στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”.

Δε γίναμε σοφότεροι γύρω από τις εξελίξεις περί την μεγάλη εικόνα της πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη – Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση – κά.) με πρωτοβουλία και δράση συνεχή της Δημοτικής Αρχής, η οποία ενέγραψε όμως στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2019 ως κύρια προτεραιότητα την “προώθηση κατασκευής νέου γηπέδου για την ΑΕΚ (!) προδιαγραφών UEFA με εξασφάλιση της ακεραιότητας και του δασικού χαρακτήρα του Άλσους και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης”.

Δε γίναμε σοφότεροι και στα της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της πόλης μας, λείπει η κοινωνικοοικονομική της ακτινογραφία, ώστε να ασκηθεί κοινωνικοοικονομική πολιτική με τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου και τη διεκδίκηση και άλλων μέσων από την Περιφέρεια Αττικής, το ελληνικό κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κι όμως οι καιροί απαιτούν να γίνουμε σοφότεροι – το Ενημερωτικό Δελτίο του Δήμου, κι όχι των δημοσίων σχέσεών του, ας βοηθήσει σ’ αυτό.

Κώστας Π. Παντελόγλου