Image

Ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός

alsosΗ μεγάλη εικόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια ποια είναι, που έχει γίνει μάλιστα αντιληπτή πανελληνίως; Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ επιχειρούν κατάληψη της Πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας – την επιχειρούμενη μάλιστα κατάληψη διευκολύνει και η ψήφιση το καλοκαίρι του 2014 του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής, ενώ τα επιχειρηματικά συμφέροντα γενικότερα τα διευκολύνει και η ψήφιση της “Χωροταξικής και Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης” λίγο πριν το Ρυθμιστικό.

Στοιχείο της μεγάλης εικόνας είναι και η κατάληψη της Πόλης μας από εκατοντάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έχει επισυμβεί σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το μείζον για την Πόλη ζήτημα…

Μερικοί όμως προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή όλων σε ελάσσονος σημασίας ζητήματα για να ξεχαστούν τα μείζονος – αυτή είναι η γνώμη μου.

Η κατάληψη του “Κενταύρου” είναι φανερό πως βλάπτει σοβαρά το κίνημα για την υπεράσπιση της Πόλης και του πνεύμονά της του Δάσους μας, διότι συν τοις άλλοι ςβοηθά τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό – καλό θα ήταν να το αντιληφθούν αυτό οι ενεργήσαντες την κατάληψη του “Κένταυρου” και να αποχωρήσουν οικεία βουλήσει.

Το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, μια ώρα γρηγορότερα, πρέπει να αποκατασταθεί ως Δάσος προς χρήση όλων των κατοίκων αυτής της Πόλης και των επισκεπτών της φυσικά, χωρίς εμπορευματοποίησή του εν όλω ή εν μέρει, με παραχώρησή του, δια του ενός ή του άλλου τρόπου, σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Και η Πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας όμως, μια ώρα γρηγορότερα, πρέπει να αποκατασταθεί ως Πόλη προς χρήση όλων των κατοίκων της, και των επισκεπτών της φυσικά, χωρίς εμπορευματοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, με παραχώρησή του, δια του ενός ή του άλλου τρόπου, σε επιχειρηματικά συμφέροντα…

Κώστας Π. Παντελόγλου