Image

Ο Παπά Γιάννης Οικονομίδης των Οινοφύτων για τον Θανάση Παντελόγλου (όταν βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών)

panteloglou_thanasis-thumb-large

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τον θάνατο του αδελφού μου Θανάση Παντελόγλου. Τιμώντας την μνήμη του καταχωρώ σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” μια δήλωση του Παπά Γιάννη Οικονομίδη, που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών “για πράξη κοινωνικής αρετής και ανθρωπισμού, σε τομέα που η μέριμνα της Πολιτείας ήταν ανύπαρκτη ή ανεπαρκής”, το έτος 2009 – ο λόγος γίνεται για την ανάδειξη του ζητήματος της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού από βιομηχανικά απόβλητα (ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου) με σειρά προσπαθειών και αγώνων στους οποίους ο Παπά Γιάννης Οικονομίδης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του μετά την βράβευσή του, απαντώντας μεταξύ άλλων και στις ακόλουθες ερωτήσεις μ’ αυτό τον τρόπο:

– Η βράβευση της Ακαδημίας είναι ένας σταθμός;

“Σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι. Όχι όσον αφορά το πρόσωπό μου, αλλά την αναγνώριση που βρίσκουν έτσι οι συλλογικοί μας αγώνες”.

giannis-oikonomidis– Πώς νιώθετε όμως προσωπικά για τη βράβευση;

“Κατά πρώτον νιώθω λυπημένος, γιατί αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι τοπικές αρχές δεν θα χρειαζόταν αυτός ο αγώνας για να αναδειχθεί το πρόβλημα. Κατά δεύτερον, χαρούμενος, διότι με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζονται με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Νιώθω επίσης “μισός”, διότι θα προτιμούσα να μοιραστώ το βραβείο με τον Θανάση Παντελόγλου, που μας άνοιξε τα μάτια και στάθηκε στο πλευρό μας με την επιστημονική του κατάρτιση όλα αυτά τα χρόνια”.

Κώστας Π. Παντελόγλου