“Ορισμένες πλευρές από τη δουλειά της Τομεακής Επιτροπής Οινοφύτων-Θήβας (του ΚΚΕ)”

Ο σημερινός μας τίτλος στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” είναι ίδιος ο τίτλος ενός γραφτού στο “Ριζοσπάστη” της 28ης Μαρτίου 2015 στη στήλη “Κομματική ζωή και δράση”, που φέρει την υπογραφή του Θεοδόση Μπενάτου.

Η αναφορά μου σ’ αυτό το γραφτό έχει να κάνει με μια ουσιώδη, κατά την γνώμη μου, παράλειψή του: ούτε λέξη δεν περιλαμβάνει για το ζήτημα της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού (Οινόφυτα) από τα βιομηχανικά απόβλητα με θανάσιμη την επίδραση στον διατροφικό κύκλο και το νερό.

Το ζήτημα αυτό, παρά τη μεγάλη σημασία του, δεν φαίνεται να εντάσσεται στο σύστημα της κομματικής δουλειάς της Τομεακής Επιτροπής Οινοφύτων-Θήβας του ΚΚΕ.

Με στενοχωρεί το γεγονός αυτό, και διότι προσωπικά έχω από μακρού αντιληφθεί τη σημασία του, αλλά και διότι ο αδελφός μου Θανάσης Παντελόγλου, που εξεμέτρησε το ζην στις 26 Νοεμβρίου 2014, είχε αξιοσημείωτη συμβολή στην ανάδειξη του ζητήματος της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού (Οινόφυτα) από βιομηχανικά απόβλητα, στέκοντας κριτικά πάντοτε δίπλα στο ΚΚΕ…

Τελειώνω τη σημερινή μου αναφορά με κάτι που περιέλαβα και σε κείμενό μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 26 Φεβρουαρίου 2015 με τίτλο “Μνήμη Θανάση Παντελόγλου”:

“Έγνοια του μέχρι την τελευταία στιγμή να μην εγκαταλειφθεί, αλλά αντίθετα να συνεχιστεί και να δυναμώσει η προσπάθεια προς αποτροπή ενεργειών των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα παραγωγής και μεταχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων, προς αύξησιν της κερδοφορίας τους σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων”.

Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί, πρωτίστως από το ΚΚΕ φυσικά μα όχι μόνο, πολύ θα ικανοποιείταο ο Θανάσης και εγώ προσωπικά -επιφορτισμένος κατά την αναλογία μου με την συνέχεια της προσπάθειας αυτής- θα χαιρόμουν χαρά μεγάλη…

Κώστας Π. Παντελόγλου