Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ τους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας (26 Νοεμβρίου 2003)

Όσα θα καταχωρήσω σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” περιλαμβάνονταν στην ηλεκτρονική έκδοση της σοβαρής οικονομικής και πολιτικής εφημερίδας “Η Ναυτεμπορική” την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2003 με τίτλο: “Πετροπόλεμος για το Γήπεδο” και επίτιτλο “Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια”, πλαισιώνονταν δε με φωτογραφία από τα γεγονότα:

Ας τα διαβάσουμε:

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για χθες Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος κ. [Νίκος] Αδαμόπουλος, απειλείται η ζωή των μελών [του].

Με αυτά και με αυτά, το Γηπεδικό πρόβλημα της ΑΕΚ παραμένει, και λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται…

Στο μεταξύ χτες το βράδυ, πετροπόλεμος δακρυγόνα και συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ αναστάτωσαν για μιάμιση ώρα τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Περίπου 500 οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν γύρω στις 7 μμ μπροστά στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας έκλεισαν την λεωφόρο Δεκελείας και φώναζαν συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της κατασκευής του Γηπέδου της ομάδας τους.

Μια ομάδα όμως από περίπου 20  άτομα με κασκόλ και κουκούλες άρχισαν ξαφνικά να πετούν πέτρες εναντίον του Δημαρχείο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και έβαλανμ φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Έγινε επέμβαση των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και διέλυσαν όλους τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι σκόρπισαν στα γύρω στενά.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν τους οπαδούς της ΑΕΚ πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ανάμιξη στα επεισόδια, ενώ οι νεαροί ταραξίες συνέχισαν τον “κλεφτοπόλεμο” με τους αστυνομικούς στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας γύρω από το Δημαρχείο.

Ένας μεγάλος αριθμός από τους οπαδούς συγκεντρώθηκε εκ νέου στη λεωφόρο Δεκελείας στο ύψος του Γηπέδου της ΑΕΚ όπου παρέμειναν για λίγη ώρα και γύρω στις 8.30 μμ διαλύθηκαν χωρίς να δημιουργηθούν άλλα επεισόδια.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν αρκετά άτομα στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα κρατηθούν για συμμετοχή στα επεισόδια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα”.

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οργανωμένοι μάλιστα, και το 2003 και το 2014 κινήθηκαν στις ίδιες ράγες, επιτιθέμενοι όχι στις Διοικήσεςι της ΑΕΚ που άφησαν την ομάδα χωρίς Γήπεδο γκρεμίζοντάς το τον Μάιο του 2003 αλλά στον κόσμο της Πόλης μας, που το 2003 όμως είχε και την Δημοτική Αρχη μαζί του (Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο) μαζί και τις Δημοτικές Υπηρεσίες, ενώ το 2014 αντιπάλεψε μ’ επικεφαλής τους Πρόμαχους, δηλαδή την Πρωτοβουλία και το Συντονιστικό Κατοίκων μα και άλλες δυνάμεις – και αναμένει ακόμη την ουσιαστική συμβολή της νέας Δημοτικής Αρχής που ψήφισε στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 – ώστε να μην ευοδωθούν τα φαραωνικά σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ…

Κώστας Π. Παντελόγλου