Image

Μια τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την χρηματοδότηση της “Αγιάς Σοφιάς” του Μελισσανίδη από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

koutsoumbas-kaisarianiΜιλώντας ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Καισαριανή το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Νοεμβρίου 2014, είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα, που μας αφορούν και προσωπικά χαιρετίζω, αναμένοντας εκείνα στην πράξη που θα βρίσκονται σε αρμονία με τα λόγια:

“… έχουν μεσολαβήσει μόλις 5 μήνες από τις δημοτικές [και περιφερειακές] εκλογές. Όμως, ακόμη κι αυτοί οι λίγοι μήνες είναι αποκαλυπτικοί για τα έργα και τις ημέρες των δημάρχων και περιφερειαρχών τόσο των κυβερνητικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα έφερνε το “καινούργιο” στην τοπική διοίκηση. Είναι αρκετοί αυτοί οι μήνες για να δει ο λαός -και στην Καισαριανή και σε όλη την Ελλάδα- ποιοι είναι οι σύμμαχοί του και ποιοι οι αντίπαλοί του.

Στην Περιφέρεια Αττικής η κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κορώνες για το “σκίσιμο του μνημονίου” στην Περιφέρεια και τον “πόλεμο με τα συμφέροντα”, έφερε για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Προϋπολογισμό του “μνημονιακού Σγουρού”, τον οποίο στήριξε μέχρι και ο Τζήμερος.

Ένας Προϋπολογισμός που είναι γενναιόδωρος για έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που προβλέπονται ψίχουλα για έργα και δράσεις που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Την στιγμή που δίνονται για τα Γήπεδα των ΠΑΕ 27 εκατομμμύρια ευρώ, για τους εργολάβους των ΧΥΤΑ 2 εκατομμύρια ευρώ, για άλλα έργα όπως βιοκλιματικές αναπλάσεις και έργα βιτρίνας, τεράστια ποσά που θα τα ξεκοκαλίσουν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή προβλέπονται κάποια ελάχιστα ψίχουλα, έως τίποτα, για έργα και υπηρεσίες άμεσης προτεραιότητας για τον λαό, για την αντισεισμική προστασία, για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που πνίγονται κάθε χρόνο, για την μεταφορά μαθητών, για άλλες κοινωνικές δαπάνες. Ακόμη και τα ποσά που δίνονται για την αντιμετώπιση της λεγόμενης “ανθρωπιστικής” κρίσης, δίνονται μέσω επιχειρηματιών και ΜΚΟ. …”

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text