Μια Ημερίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το Γήπεδο της ΑΕΚ (9.6.2003)

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων και δημοτικών παρατάξεων όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και των γύρω Δήμων πραγματοποιήθηκε, με την διεύθυνση του δημοσιογράφου Λυκούργου Κομίνη, η Ημερίδα που σημειώνω στον τίτλο της σημερινής καταχώρησης στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” – που είναι όσα σχετικά είχε γράψει τότε η τοπική εφημερίδα “Αναζήτηση” (Αρ. Φύλλου 883, Τετάρτη 18 Ιουνίου 2003, Σελ. 3), και με δικές μου προσθήκες εντός αγκυλών:

“Την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2003 πραγματοποιήθηκε στον [θερινό, δημοτικής ιδιοκτησίας] κινηματογράφο “Άλσος” Ημερίδα με θέμα: “Αθλητικό-εμπορικό [κέντρο] ΑΕΚ πολεοδομικές-περιβαλλοντικές-νομικές-κοινωνικές-αυτοδιοικητικές διαστάσεις”.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νίκος Αδαμόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις που κατά την γνώμη του θα έχει το έργο για την Πόλη και “στους αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή για να μην παραχωρηθεί μέρος του Άλσους, να μην περιληφθούν εμπορικές χρήσεις στο Γήπεδο, και να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις με αισθητική που να μην προσβάλλει τον διπλανό Προσφυγικό Οικισμό και το Άλσος”.

Ομιλητές που ανέπτυξαν το θέμα ήταν: Κ[ωνσταντίνος] Σερράος (Καθηγητής Χωροταξίας [Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας]), Ρούλα Ξαρχάκου ([πολιτικός μηχανικός] εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Αλ[έξανδρος] Δελούκας (δρ πολιτικός μηχανικός [συγκοινωνιολόγος], Αντώνης Βγόντζας (δικηγόρος), Νίκος Κασίμης (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας).

Παρεμβάσεις έκαναν οι: Γεράσιμος Έρτσος (πολιτικός μηχανικός [πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ]), Ηλίας Αποστολίδης (δασολόγος), Δορύλαος Κλαπάκης (πολιτικός μηχανικός), Νίκος Κιάος (πρόεδρος της “Ένωσης 1924” [δημοσιογράφος διατελέσας και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ]), Μάγδα Φωτεινού ([αρχιτέκτων πολεοδόμος] εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών) και Μιχάλης Κουτσουδάκης (εκπρόσωπος ΣΕΓΑΣ και Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών).

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κ. Στρατηγέας, μελετητής μηχανικός του έργου της ΑΕΚ.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης κά.

Χαιρετισμούς έκαναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας [πατήρ Αλέξανδρος] και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής] Πέτρος Φιλίππου”.

Οφείλω όμως τώρα, άλλη μια φορά να διαπιστώσω: παρασάγγες απέχει ο λόγος και η πράξη της Δημοτικής πλειοψηφίας με Δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο, από εκείνη με Δήμαρχο τον γιατρό Νίκο Αδαμόπουλο, επί του αυτού αντικειμένου, που είναι τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ σε βάρος της Πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας!

Κώστας Π. Παντελόγλου

3 Comments Text
  • Α ρε σκυλε ακομα παλεύεις για να μη γίνει γήπεδο.να σε ρωτήσω Αν αρχίσουν τα έργα θα σε γλεντάμε στο block σου ; Η δε θα εχει νόημα η ζωή σου ;;; Χαχαχα γάμο το Πειραιά υπαληλακο…

  • Αλήθεια κύριε Παντελογλου ο Αδαμόπουλος σαν δήμαρχος εκτός από την προσφυγή στο ΣΤΕ έχει κάνει τίποτα άλλο στον Δήμο ?εδώ από την εποχή της δημαρχειας του μέχρι τώρα η ΕΥΔΑΠ δεν πληρωνοταν αυτά σας νοιαζουν η σας ενδιαφέρει μόνο το Γήπεδο ?αν ο Βασιλόπουλος κάνει πράγματα κ θαύματα για το Δήμο του κ για τους Δημότες του αλλά η ΑΕΚ χτίσει το γήπεδο της εσείς τι θα κάνετε θα του ζητάτε να παραιτηθεί και να τον περάσετε πριονοκορδελα ?