Μια τοποθέτηση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για την χρηματοδότηση της «Αγιάς Σοφιάς» του Μελισσανίδη από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στο Περιστέρι έλαβε χώρα μια εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία και την ανακούφιση των πληγέντων.

Τις θέσεις του Κόμματος ανέπτυξε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής του επιτροπής Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ τις θέσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, αναλυτικά, παρουσίασε ο Γιάννης Πρωτούλης Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο Γιάννης Πρωτούλης είπε:

«Σήμερα θα εκταμιευτεί μια πρώτη δόση του ποσού 586,90 ευρώ για όσους κινδύνεψαν στις 24 Οκτώβρη. Μετά από λεπτομερή καταγραφή θα δώσουν κάτι παραπάνω. Σε καμμία όμως των περιπτώσεων δεν θα υπερβαίνει τα 5.869 ευρώ!

Αυτά δίνουν για τους εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες, ανέργους, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατεστραμμένων από τη πλημμύρα. Τι να πρωτοκάνουν με αυτά; Να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους, τα αυτοκίνητά τους; Τα εργαλεία της δουλειάς τουςνα αντικαταστήσουν;

Για τις λαϊκές περιοχές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, όταν και όποτε δώσουν, μετράνε και τα ψιλά. Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες τα δίνουν απλόχερα. 20 εκατομμύρια στο ένα, 7 εκατομμύρια στον άλλο, φοροαπαλλαγές πολλών δεκάδων εκατομμυρίων στους εφοπλιστές. Εκεί δεν είναι ψιλικατζήδες.»

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Πρωτούλης ανέφερε για το ζήτημα που στο γραφτό αυτό μας απασχολεί!

«Είναι πρόκληση ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ο ίδιος προϋπολογισμός Σγουρού που επανακατέθεσε η Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. … δίνει απλόχερα κονδύλια για έργα βιτρίνας, ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ελάχιστα για αναγκαίες υποδομές για την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν. …

Αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού 1.100.000 ευρώ – βιοκλιματική ανάπλαση ευρύτερου χώρου 1ης Παιδικής Χαράς Δήμου Περιστερίου 572.885 ευρώ. Και μαζί με αυτά 20 εκατομμύρια στον Μελισσανίδη για το Γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ και 7 εκατομμύρια στον Αλαφούζο για να φτιάξει σουίτες στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας …».

Ο γράφων με ικανοποίηση σημείωσε τα παραπάνω σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, και αναμένει περισσότερα τις επόμενες μέρες, τον επόμενο καιρό, επί του προκειμένου, από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, και τον κύκλο της επιρροής του! Γένοιτο!

Κώστας Π. Παντελόγλου