Image

“Τι πράξαμε από την ημέρα εκλογής μου ως Δημάρχου σχετικά με το Γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια” (Από μια συνέντευξη του Νίκου Αδαμόπουλου το 2003)

Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Αδαμόπουλος πρόσφατα στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής 2014-2019. Φωτογραφία: Διαμαντής Σεϊτανίδης, e-alitheia.gr
Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Αδαμόπουλος πρόσφατα στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής 2014-2019. Φωτογραφία: Διαμαντής Σεϊτανίδης, e-alitheia.gr

Όσα καταχωρώ σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, απόσπασμα είναι από μια συνέντευξη στο “Επιτέλους” (Αριθμός φύλλου 59, Ιούνιος 2003) του γιατρού Νίκου Αδαμόπουλου που εκλέχθηκε Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2002, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για την Πόλη περίοδο, δεδομένου του προβλήματος που συνιστούσε το Γήπεδο της ΑΕΚ και τότε – άλλωστε η θέση της “Φιλαδελφικής Συνεργασίας”, της οποίας επικεφαλής ήταν ο γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος, σχετικά με το Γήπεδο της ΑΕΚ είχε συντελέσει σημαντικά στη νίκη της σ’ αυτές τις Δημοτικές Εκλογές…

“[…] Από τις 25 Οκτωβρίου του 2002, λίγες μέρες δηλαδή μετά την εκλογή μου ως Δημάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πριν ακόμα αναλάβω τα καθήκοντά μου, αγωνίζομαι με κάθε τρόπο ώστε να αποτρέψω την ανακατασκευή του Γηπέδου (της ΑΕΚ) το οποίο εξαιτίας των συνθηκών και των προδιαγραφών που θα κατασκευαστεί όχι μόνο θα καταστρέψει αισθητικά την Πόλη μας αλλά θα δυσκολέψει υπερβολική τη καθημερινή ζωή των Πολιτών.

Τους τελευταίους επτά μήνες ασχολούμαι πολλές ώρες καθημερινά με το μείζον αυτό θέμα και όχι μόνο, προσπαθώντας να βρω τρόπους αποτροπής ενός εγκλήματος για την Πόλη.

Και συγκεκριμένα στο παραπάνω διάστημα με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το θέμα του Γηπέδου [της ΑΕΚ] ανεδείχθη ως μείζον θέμα Πανελλαδικά.

Έγιναν επανειλημμένες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο [Πρόεδρός του ο Νίκος Κασίμης] και πάρθηκαν ουσιαστικές και δεσμευτικές αποφάσεις τόσο για την Δημοτική Αρχή όσο και για τους Πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας.

Διακηρύξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως θέλουμε ένα Γήπεδο [της ΑΕΚ] με αισθητική που να συνάδει με τον περιβάλλοντα Προσφυγικό Συνοικισμό, χωρίς εμπορικές χρήσεις και παραχώρηση μέρους του Άλσους. Για τον σκοπό αυτό δόθηκαν πολλές συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συνδιοργανώσαμε με κινήσεις πολιτών συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, όταν τα μηχανήματα κατεδάφισης του Γηπέδου [της ΑΕΚ] πρωτοεμφανίστηκαν, έδωσα οδηγίες στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Τομπούλογλου να τοποθετήσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου για να αποτρέψει την είσοδό τους μέσα στο Γήπεδο.

Με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου που αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον κ. Πρόδρομο Μπιλικαΐδη Δημοτικό Σύμβουλο, την κ. Ρούλα Μαγκλάρα επίσης Δημοτική Σύμβουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και τον κ. Παντελή Γρετζελιά (μοναδικό μειοψηφίσαντα) ανετέθη σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, του οποίου ηγείται ο διακεκριμένος νομικός κ. Αντώνης Βγόντζας, η υπόθεση του Γηπέδου της ΑΕΚ προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα του Δήμου και των Πολιτών.

Πήραμε ασφαλιστικά μέτρα για την κατεδάφιση του Γηπέδου [της ΑΕΚ] και θα καταφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μόλις οι δικηγόροι το κρίνουν απαραίτητο. Η Νομική αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας παρακολουθούν στενά το θέμα και ενημερώνομαι καθημερινά για να συντονίζω την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Και ενώ αγωνιζόμαστε για το Γήπεδο, παράλληλα αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να λειτουργούν άψογα. …”

Κώστας Π. Παντελόγλου