Image

Ένα Δελτίο Τύπου της “Φιλαδελφικής Συνεργασίας” και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Νίκου Αδαμόπουλου μετά από συνάντηση με την Διοίκηση της ΑΕΚ για την κατεδάφιση του Γηπέδου της ΑΕΚ και την ανέγερση νέου (πριν αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους 31.10.2002)

ÐÑÏÏÄÏÓ ÔÙÍ ÅÑÃÙÍ ÓÔÏ ÓÔÁÄÉÏ ÍÉÊÏÓ ÃÊÏÕÌÁÓΚαταχωρώ σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας το Δελτίο Τύπου του τίτλου – βοηθά και αυτό θαρρώ στην γνώση της ιστορίας του πράγματος, μα και την υπερβαίνει:

“Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΑΕΚ κ. (Γιάννη) Γρανίτσα που δημοσιεύθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την συνάντησή μας στις 29.10.2002 που έγινε με πρωτοβουλία του, επιθυμώ να παραθέσω τα γεγονότα και τις απόψεις μου όπως διατυπώθηκαν στην συνάντηση αυτή.

Ο κ. Γρανίτσας ζήτησε να ενημερώσει την ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σχετικά με το νέο Γήπεδο της ΑΕΚ και αυτό έγινε αποδεκτό από εμάς αυθημερόν, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος. Παρέστη από πλευράς ΑΕΚ ο κ. Γρανίτσας και ο μελετητής κ. Καλαϊτζής, από δε πλευράς ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ παρέστησαν, εκτός εμού, οι δώδεκα εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Γραμματείας μου και ο Νομικός μας Σύμβουλος.

Ο κ. Γρανίτσας ανέπτυξε τις απόψεις του. Δεν επέδειξε κανένα σχέδιο για το Γήπεδο (πέραν μιας ωραιοποιημένης εικονικής μακέτας) ή άλλο στοιχείο του φακέλου, παρ’ όλο που του ζητήθηκαν, και μας ενημέρωσε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η κατεδάφιση θα αρχίσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Εκφράστηκαν σαφείς αντιρρήσεις για το νέο Γήπεδο όπως αυτό επιδιώκεται να κατασκευασθεί από όλα τα μέλη της ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και εμού προσωπικώς. Οι απαντήσεις των εκπροσώπων της ΑΕΚ δεν στάθηκαν ικανές να μας διαφωτίσουν και να μας πείσουν.

Τονίστηκε από πλευράς μας ότι η κατεδάφιση του Γηπέδου, πριν ακόμα (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γρανίτσα) ολοκληρωθεί η μελέτη της κατασκευής του νέου Γηπέδου και πριν εκδοθεί η άδεια, καλό είναι να αποφευχθεί έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσει η ΑΕΚ να μείνει χωρίς Γήπεδο σε περίπτωση που δεν εκδοθεί η άδεια λόγω νομικών ή άλλων κωλυμάτων.

Η συνάντηση είχε καθαρά ενημερωτικό προς εμάς χαρακτήρα και πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συμφωνία.

Από πλευράς ΑΕΚ δεν δόθηκε κανένα έγγραφο για το νέο Γήπεδο προς την Νέα Δημοτική Αρχή, πράγμα που κατέστησε εξαιρετικά φτωχή την ενημέρωσή μας γύρω από ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Πόλη μας.

Κατόπιν αυτού και επειδή η Νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά οφείλουμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στην Πόλη μας, απευθύνθηκα στην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου με επιστολή μου και ζητώ υπεύθυνη ενημέρωση με έγγραφα στοιχεία.

Καλώ τους υπεύθυνους της ΑΕΚ και την Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να μην προχωρήσουν στην κατεδάφιση του Γηπέδου ή σε άλλες αποφάσεις και ενέργειες πριν μας ενημερώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία και πριν έρθουν σε ειλικρινή διάλογο μαζί μας, σεβόμενοι την πρόσφατη λαϊκή εντολή, σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο μέρος του λαού είναι αντίθετο με την ανάπτυξη πολυπληθών εμπορικών δραστηριοτήτων μέσα στο νέο Γήπεδο και την επιβάρυνση της Πόλης από περιβαλλοντική, λειτουργική, οικονομική και αισθητική άποψη από την κατασκευή του και λειτουργία του”.

Κώστας Π. Παντελόγλου