Image

Γράμμα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Νίκου Αδαμόπουλου στην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου σχετικά με την κατεδάφιση του Γηπέδου της ΑΕΚ και την ανέγερση νέου (πριν αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του 29.10.2002)

aekΚαταχωρώ σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” το γράμμα του τίτλου – βοηθά και τούτο στην γνώση της ιστορίας του πράγματος, μα όχι μόνο· θαρρώ πως υπερβαίνει, για τούτο ας διαβαστεί με προσοχή.

“Κυρία Υπουργέ

Τελευταία προέβησαν σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στελέχη της Κυβέρνησης περί ενάρξεως εργασιών για την κατεδάφιση του παλαιού και την κατασκευή του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ.

Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχει καταστεί γνωστή σε εμάς ή σε άλλους συμπολίτες μας τυχόν έκδοση άδειας κατεδάφισης ή ανέγερσης ή οτιδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου σας αφορά την κατασκευή του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ.

Όπως είναι κατανοητό το θέμα αυτό αφορά άμεσα την Πόλη μας και επομένως και εμένα προσωπικά και την ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ιδιαίτερα, επειδή στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές αναδειχθήκαμε νέα Δημοτική Αρχή.

Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, από τα σχέδια που έχει δώσει στην δημοσιότητα η ΑΕΚ και από τον σχετικό Νόμο (τροπολογία) που ψηφίστηκε στις 30 Ιουλίου 2002, θεωρούμε ότι η Πόλη μας θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από περιβαλλοντική, αισθητική, οικονομική και λειτουργική άποψη με την κατασκευή του νέου Γηπέδου.

Ως εκ τούτου, εκφράζοντας και την πρόσφατη λαϊκή εντολή, επιθυμούμε να γνωρίζουμε ακριβώς “τι μέλει γενέσθαι” στο Γήπεδο της ΑΕΚ και για τον σκοπό αυτό σας παρακαλώ να με ενημερώσετε άμεσα εάν έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές άδειες, είτε για κατεδάφιση του παλαιού είτε για ανέγερση νέου Γηπέδου της ΑΕΚ, είτε αν υπάρχει σχετικός φάκελος που έχει υποβληθεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, παρακαλώ δε να μου χορηγηθούν άμεσα ή εντός δύο ημερών, αντίτυπα αυτών.

Θεωρώ απαραίτητη και επείγουσα την συνεργασία με το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και με εσάς προσωπικά για το θέμα αυτό, προκειμένου να λάβετε υπ’ όψιν σας την πρόσφατα εκφρασμένη λαϊκή βούληση και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για την Πόλη μας από το έργο αυτό και παράλληλα θεωρώ απαραίτητη και επιβεβλημένη την αναστολή οποιωνδήποτε αποφάσεων και ενεργειών, περιλαμβανομένης της κατεδάφισης του σημερινού Γηπέδου, πριν καταστεί εφικτή η ενημέρωσή μας και η συνεργασία μας.

Σας μεταφέρω στην παρούσα συνοπτικά τις ήδη εκφρασμένες θέσεις μας για το νέο Γήπεδο της ΑΕΚ που είναι οι εξής:

  1. Όχι στην παραχώρηση μέρους του Άλσους.
  2. Όχι σε εμπορικές χρήσεις εντός του Γηπέδου.
  3. Ναι στην κατασκευή ενός σύγχρονου Γηπέδου για την ΑΕΚ, το οποίο θα συνάδει αισθητικά με τον περιβάλλοντα χώρο που είναι το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Παραδοσιακός Οικισμός.

Ελπίζω στην συνέχεια σε μια καλή συνεργασία με εσάς προσωπικά και με το Υπουργείο σας για το καλό της Πόλης μας και του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας”.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text