Ήρθε η ώρα μιας υπενθύμισης…

Τώρα, που η συγκυβέρνηση των αδίστακτων της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ, μετά των προθύμων, προχώρησαν, με μια παρωδία της κοινοβουλευτικής λειτουργίας λίγων ωρών, στην ψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής κλπ. (εκατοντάδων σημειωτέον σελίδων) στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, ήρθε η ώρα να υπενθυμίσω προς κάθε κατεύθυνση την υπόσχεση της «Δύναμης Πολιτών», που κέρδισε στις Δημοτικές εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 την νίκη ακριβώς γι’ αυτή την υπόσχεση που έδωσε στον κόσμο της Πόλης μας!

Ποια ήταν η υπόσχεση αυτή;

Ήταν η υπόσχεση της «Δύναμης Πολιτών» για «υπεράσπιση με πολιτικά, νομικά και άλλα μέσα της εδαφικής ακεραιότητας του συνόλου του παραχωρηθέντος Άλσους και της έκτασής του, καθώς και του δασικού – αναδασωτέου στο διηνεκές χαρακτήρα του»!

Αυτή ήταν η υπόσχεση που την έφερε στη νίκη τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014, και θα έχει έτσι την ευθύνη της διοίκησης αυτής της Πόλης την επόμενη 5ετία. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι, και εντός και εκτός της Νέας Φιλαδέλφειας, και οι μετέχοντες στην Κυβέρνηση, στη Βουλή των Ελλήνων, στα πολιτικά κόμματα, κάθε ένας και κάθε μια που μετέχουν του δημοσίου βίου από όποια θέση, αλλά και όσοι διεκδικούν να γίνεται το σωστό, και όχι το ιδιοτελές των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων, κινητοποιούμενοι.

Είπαμε, η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η Λυδία λίθος στην οποία ήδη έχουν δοκιμασθεί και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται οι του δημοσίου βίου των Ελλήνων – και τούτο διότι την Νέα Φιλαδέλφεια δεν την κατοικούν ανδράποδα, και υποπόδια ανίερων επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά άνθρωποι αξιοπρεπείς και υπερήφανοι που ξέρουν καλά γράμματα και θα υπερασπιστούν το σωστό ως το τέλος· διότι πώς τόλεγε ο Δημήτρης Πικιώνης: «Μην οκνήσετε ποτέ, γιατ’ είναι γραμμένο πως το να μην μπορέσουμε ίσως κάποτε μας συγχωρεθεί, το να μην προσπαθήσουμε όμως ποτέ!»

Κώστας Π. Παντελόγλου

2 Comments Text
  • Παππού τελείωσε το αλσος. Τα σύνορα σας ειναι στο γηπεδο μας. Ζητώ το μητροπολιτικό παρκο!