Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. – Σχόλια επί των εργασιών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής .4

Και ο αγορητής του άλλου κόμματος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, τι είπε σχετικά με τα επιχειρούμενα με τον μανδύα της ΑΕΚ;

Να τι είπε:

“… το Νομοσχέδιο ολοκληρώνεται με την προτεινόμενη ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στον χώρο που βρισκόταν το παλαιό Γήπεδο ποδοσφαίρου του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ, και που τώρα σχεδιάζεται να δημιουργηθούν νέες αθλητικές υποδομές. …

Το σύνολο των προβλεπομένων υποδομών αφορά το Γήπεδο ποδοσφαίρου, αθλητικό μουσείο, πολιτιστικό μουσείο και είναι αντάξιο της ιστορίας του Συλλόγου και αποτελεί εκτός από αθλητική μία οικονομική και αναπτυξιακή επένδυση για την περιοχή. Θεωρώ πως γίνεται ένα θετικό βήμα προκειμένου η ΑΕΚ να αποκτήσει τις σύγχρονες αθλητικές υποδομές που είναι αντάξιες της μεγάλης ιστορίας της σε ένα χώρο που είχε παραχωρηθεί από το Δημόσιο και στον οποίο μέχρι το 2003, όταν κατεδαφίστηκαν οι παλιές εγκαταστάσεις, λειτουργούσαν οι αθλητικές δραστηριότητες.

Αυτό, βεβαίως, δικαιούνται όλοι οι μεγάλοι ιστορικοί σύλλογοι, να έχουν την δική τους έδρα, τον χώρο που θα πρέπει να αναπτύσσεται η αθλητική δραστηριότητα, σαν προσφορά στην νεολαία και το κοινωνικό σύνολο”.

Σε τόσο λίγες γραμμές και παραπλάνηση και ψεύδος και απόκρυψη της βαρειάς ευθύνης που φέρει το ΠΑΣΟΚ για το γκρέμισμα των εγκαταστάσεων της ΑΕΚ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν φαραωνικά επιχειρηματικά σχέδια με τον μανδύα της ΑΕΚ το 2003 – πράγμα που επαναλαμβάνεται το 2014 και το ΠΑΣΟΚ συνεργεί, διότι όπως είπε ο αγορητής του “με τον τρόπο αυτό επιλύεται πρακτικά ένα σύνθετο πρόβλημα που απασχολεί την Οικογένεια της ΑΕΚ για πολλά χρόνια, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε αρμονία με την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής”.

Πού σε όλα αυτά σοσιαλιστικό κίνημα ή και προοδευτική δημοκρατική παράταξη; Ψευδεπίγραφοι είστε και με την σημερινή ονομασία σας, αλλά ψευδεπίγραφοι θα είστε και με αυτή την ονομασία που με θράσος μέγα επιχειρείτε να σφετεριστείτε!

Η θρασύτητά σας όμως εκτοξεύεται όταν προσπαθείτε να πείσετε ότι τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ φέρουν την σφραγίδα της επιστήμης, χρησιμοποιώντας αυτά τα λόγια:

“Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του νέου Γηπέδου και των συνοδευτικών υποδομών και της ανάπλασης της γύρω περιοχής γίνεται με βάση ειδική επιστημονική χωροταξική πολεοδομική και περιβαλλοντική έκθεση και τεκμηρίωση που αποτελεί και παράρτημα στο Νομοσχέδιο που έχουμε μπροστά μας”(*).

“Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι” – πολύ περισσότερο που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά, ως ΠΑΣΟΚ!


(*) Οι ενδιαφερόμενοι γι’ αυτή την “έκθεση και τεκμηρίωση”, που επικαλέστηκε ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων – που δεν είναι “έκθεση και τεκμηρίωση” αλλά θεώρηση – θα μπορούσαν να διαβάσουν όσα σχετικά έχω δημοσιεύσει εδώ και καιρό στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”!

Κώστας Π. Παντελόγλου