Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. – Σχόλια επί των εργασιών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής .2

Συνεχίζω σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” με μερικά ακόμη της “σοφίας” και των αντιλήψεων του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη:

“Ποιες είναι οι βασικές αρχές που διέπουν όλο το νομοθετικό κείμενο που έχετε στην διάθεσή σας; Πρώτη αρχή είναι η αρχή … της “χρησιμοποίησης” των περιβαλλοντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας ως παραγόντων δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης … και άρα δημιουργίας νέων δημοσίων εσόδων“.

Τι εννοεί ο Υπουργός;

Να σας πω τι εννοεί ο πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του εύκολου κέρδους στην Ελλάδα: Μας παίρνει στον τόπο αυτό να χαλάσουμε δάση, παραλίες και λοιπά, ώστε να πετύχουμε θέσεις εργασίας, μαζί και δημόσια έσοδα, κι όλο τούτο το βαφτίζει “ανάπτυξη”.

Μα δεν είπε μόνο αυτά – να και τι άλλο είπε που έρχεται και δένει με αυτά:

“… το ζήτημα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων αποτελεί ένα άγος για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση, χωρίς πολλές φορές να φταίει η ίδια η Δημόσια Διοίκηση. Απλά εμείς έχουμε διαμορφώσει πλαίσια τέτοια, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και στον επενδυτή που θέλει να επενδύσει και στον εργαζόμενο που θέλει να βρει μια νέα θέση εργασίας και στην Δημόσια Διοίκηση που θέλει να αδειοδοτήσει. Έχουμε προχωρήσει, και θέλω να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι αυτό κύριε Πρόεδρε, … (και) διαμορφώνουμε αυτή την στιγμή την διαύγεια του “περιβαλλοντικού αδειοδοτείν”, ώστε να ξέρει ο κάθε πολίτης, ο κάθε ενδιαφερόμενος, ποιος μπλοκάρει και δεν προχωρά την διαδικασία“.

Τάδε έφη ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, ομιλών επί του Νομοσχεδίου για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ.

Κυνισμός απ’ την μια και στοχοποίηση των αντιτιθέμενων από την άλλη, η μέγγενη στην οποία επιχειρούν να συνθλίψουν την Αθήνα, την Αττική, την Ελλάδα ολόκληρη, αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν στον ένα ή στον άλλο βαθμό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

Συναντούν ωστόσο κάποια αντίσταση, όπως στην Νέα Φιλαδέλφεια επί παραδείγματι. Όσο περνά ο καιρός και άλλες περιοχές που κι αυτές “ρυθμίζονται” από την άρχουσα -για πόσο ακόμα- τάξη, θα ξεσηκώνονται ενάντια στις επιδιώξεις της υπερασπίζοντας την ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή είναι η φορά των πραγμάτων – ας κάνουμε το παν, παντού της Αθήνας, παντού της Αττικής, παντού της Ελλάδος, ώστε να αποτύχουν στις αντιλαϊκές επιδιώξεις τους!

Κώστας Π. Παντελόγλου