Image

Το πιο επείγον καθήκον του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου

dynamipolitonΚάποιοι κάνουν πως ξεχνούν ότι η Πόλη μας έχει Δήμαρχο, μα και Δημοτικό Συμβούλιο, εκλεγμένους στις Δημοτικές Εκλογές του έτους 2010 – η θητεία τους λήγει στις 31 Αυγούστου 2014.

Επομένως για όσα καθημερινά απασχολούν την Πόλη, και δεν χωρά αμφιβολία πως και πολλά είναι και σημαντικά, υπάρχουν αυτοί που με πλήρη αρμοδιότητα είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή τους – και αυτοί δεν είναι όσοι εκλέχτηκαν στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, η ευθύνη αυτών αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου 2014.

Όμως υπάρχει ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, που αυτή την μεταβατική φάση από την παλαιά Δημοτική Αρχή στην νέα, πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους, και τους παλαιότερα εκλεγμένους και τους πρόσφατα – και τούτο είναι όσα προβλέπει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. σε βάρος της Πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας.

Είναι προγραμματισμένο να συζητήσει το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής των Ελλήνων μετά τις 22 Ιουλίου τα σχετικά – ένα ομαδικό διάβημα και ένα υπόμνημα των παλαιότερα και πρόσφατα εκλεγμένων στον Δήμο της Πόλης, προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, με αίτημα να μην ψηφισθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. πριν την εγκατάσταση της νεοεκλεγμένης Δημοτικής Αρχής και πριν συζητήσει γι’ αυτό και τις συνέπειές του εξαντλητικά ο κόσμος της Πόλης μας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο φυσικά, σε συνθήκες που τον τόνο δεν θα τον δίνει η τρομοκρατία του παρακράτους και η κινδυνολογία της δήθεν αγκαλιασμένης από την τοπική κοινωνία “αντικειμενικής δημοσιογραφίας”, αλλά η Δημοκρατία.

Για το ομαδικό αυτό διάβημα και το σχετικό υπόμνημα μ’ αυτό το αίτημα πρέπει πρωτίστως να εργαστεί αυτό τον καιρό ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Πόλης μας Άρης Βασιλόπουλος – αυτό είναι το πιο επείγον καθήκον του.

Άλλωστε την επαύριο της νίκης του στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών αυτό το ζήτησε συνεντευξιαζόμενος – ε, ας φροντίσει, έστω και τώρα, να φτάσει το αίτημα αυτό όπου δει και να εισακουστεί!

Επαναλαμβάνω, είναι το πιο επείγον καθήκον του!

Κώστας Π. Παντελόγλου