Για την ως τώρα αντίληψη των Δημοεκλεγμένων της “Δύναμης Πολιτών” (στις εκλογές του Μαΐου 2014) περί τα καθήκοντά τους!

Μοίρασαν και τις καρέκλες που θα καθίσουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν με το καλό θα ξεκινήσει η θητεία τους στον Δήμο της Πόλης μας – είχαν προηγηθεί κάποιες επισκέψεις τους σε υπηρεσίες του Δήμου, μια ορισμένη ενημέρωσή τους απ’ αυτές, κάποιες ανακοινώσεις της παράταξής τους, της “Δύναμης Πολιτών”, από τις οποίες ο κόσμος της Πόλης μας δεν κατέστη σοφότερος…

Όμως για το επίμαχο τι;

Ποιο είναι το επίμαχο; Μα τα όσα προβλέπει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. για την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας – του οποίου επίκειται η ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων!

Πέρα από τα εσωπαραταξιακά, της “Δύναμης Πολιτών” εννοώ, και τα εσωκομματικά, του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ τοπικά και κεντρικά – τι;

Γιατί τα πράγματα κρίνονται στο δρόμο, στη λαϊκή κινητοποίηση δηλαδή, που την ευθύνη της έχει το Συντονιστικό των Κατοίκων – και κρίνονται και στα διαβήματα προς την Κυβέρνηση, την Βουλή των Ελλήνων, τα πολιτικά κόμματα, που ο ρόλος σας θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστικός.

Όμως και στον δρόμο, αλλά και στα διαβήματα προς τους αρμοδίους, είσαστε απόντες. Δεν είναι πρώτη φορά που σας υποδεικνύω καθήκοντά σας, για τα οποία έχετε δεσμευθεί και προεκλογικά και μετεκλογικά, δεν είναι πρώτη φορά που σας επισημαίνω παραλείψεις σας, αλλά ως πότε νομίζετε ότι θα μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οι εξελίξεις είναι πυκνές, ο χρόνος το ίδιο, ο πολιτικός χρόνος εννοώ – επίκειται λοιπόν η πολιτική καταγγελία σας επί παραλείψει καθήκοντος, επείγοντος καθήκοντός σας υπεράσπισης της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας!

Ας το έχετε κι αυτό στα υπ’ όψιν! Κι αν νομίζετε, αγνοείστε το!

Κώστας Π. Παντελόγλου