Ένα δημοσίευμα της “Αυγής” για το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το Γήπεδο της ΑΕΚ και τον οπαδικό στρατό της, όταν ο ΣΥΝ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ…

Ήταν Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2003 που η “Αυγή”, με τίτλο “Να μην περάσει η τρομοκρατία…” δημοσίευε τα παρακάτω:

“Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του Συνασπισμού καταδικάζει τα επεισόδια στο Δημαρχείο από οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και εκφράζει την βαθειά ανησυχία της “για το κλίμα πιέσεων και τρομοκρατίας που ενέσκηψε στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε σχέση με τα σχέδια του Γιάννη Γρανίτσα να χτίσει, στην θέση του Γηπέδου της ΑΕΚ, ένα εμπορικό-αθλητικό κέντρο, πέρα από κάθε συνταγματική νομιμότητα”.

“Θεσμοί προσβάλλονται, πολίτες τρομοκρατούνται και λοιδωρούνται γιατί άσκησαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι θίγεται η Πόλη τους, η περιουσία τους, η ποιότητα ζωής τους, το Άλσος, το μέλλον των παιδιών τους”, επισημαίνει η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ και συνεχίζει:

“Υπεύθυνα γι’ αυτή την κατάσταση είναι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που για να υπηρετήσουν εκλογικές και μόνον σκοπιμότητες προωθούν και ψηφίζουν Νόμους που έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους στην ζωή των πολιτών”.

Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ καταδικάζει την τακτική όσων υποκινούν τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε δυναμικές ενέργειες, θεωρεί απαράδεκτη και φασιστικής νοοτροπίας την δημοσίευση ονομάτων “εν είδει προγραφών” στην τοπική εφημερίδα “Αναζήτηση”, καταγγέλλει για την στάση τους τον πρώην Δήμαρχο Παντελή Γρετζελιά αλλά και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννη Τομπούλογλου.

Κι η ανακοίνωση καταλήγει:

“Η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού καλεί τις τοπικές οργανώσεις και των άλλων κομμάτων να πάρουν άμεσα θέση και την Δημοτική Αρχή, χωρίς υπαναχωρήσεις και αμφιταλαντεύσεις, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Πόλης και την αξιοπρέπεια των δημοτών, εμμένοντας στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να μην επιτρέψει στον Γιάννη Γρανίτσα και στα συμφέροντα που εκπροσωπεί να βιάσουν την συνταγματική νομιμότητα και την Νέα Φιλαδέλφεια”.

Σταματώ εδώ τα όσα δημοσίευσε η “Αυγή” στις 29 Νοεμβρίου 2003 για το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το Γήπεδο της ΑΕΚ και τον οπαδικό στρατό της, και καλώ και τους “πάνω” και τους “κάτω” του ΣΥΡΙΖΑ να τα διαβάσουν αυτά με προσοχή. Και να σκεφθούν ότι αυτά τα έλεγαν και τα δημοσίευαν όταν ήταν ΣΥΝ και όχι ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη πιο προχωρημένες θέσεις από αυτές του ΣΥΝ του 2003 θα περίμενε κανείς να διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014, μια και η Ριζοσπαστική Αριστερά “εγκαταστάθηκε” στον τίτλο του Συνασπισμού – φαίνεται όμως πως αυτή δεν έχει “εγκατασταθεί” στα λόγια και στα έργα των τα πρώτα φερόντων στο κόμμα αυτό. Βρισκόμαστε ίσως προ ψευδωνύμου ονομασίας κόμματος; Η ζωή θα δείξει!

Κώστας Π. Παντελόγλου