Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ή είναι ήδη ανοιχτός;

Ο ασκός του Αιόλου είναι ήδη ανοιχτός! Τον άνοιξε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με όσα προωθεί προς ψήφιση και περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ.

Και τον κρατά ανοιχτό και με όσα ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο πρώτο θερινό της τμήμα για την πολεοδομική χωροταξική μεταρρύθμιση για τη δήθεν βιώσιμη ανάπτυξη, που θα κάνει το βίο αβίωτο στη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι μόνο!

Τον ασκό του Αιόλου κρατούν ανοιχτό οι αφιονισμένοι σκοταδιστές που δεν αφήνουν καν συζήτηση να γίνει στην πόλη μας, κι όχι μόνο αυτό μα επιτέθηκαν και σε ό,τι ζωντανότερο και δημιουργικότερο υπάρχει στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι η συλλογικότητα της “Στρούγκας”, αποσπώντας την ικανοποίηση των φασιστόμουτρων της “Χρυσής Αυγής” και του περιώνυμου “Περίανδρου”!

Όσοι νομίζουν πως η απήχηση της χρήσιμης κοινωνικά εργασίας αυτής της συλλογικότητας περιορίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια σε … 15 είναι βαθιά νυχτωμένοι, το ίδιο και όσοι θεωρούν ότι η ωφέλιμη, υψηλού επιπέδου δράση της, δεν αποτελεί παράδειγμα και εκτός Νέας Φιλαδέλφειας!

Αυτός είναι ο λόγος της αλληλεγγύης που εκφράστηκε προς τη “Στρούγκα” το βράδυ της 20ης Ιουνίου 2014 και όχι μόνο, και επιχειρείται να ξαναεκφραστεί και στις 3 Ιουλίου 2014, ημέρα Πέμπτη, ώρα 7 μμ, στην πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας – και φυσικά και για ό,τι αυτή και το Συντονιστικό των Κατοίκων αγωνίζεται!

Έτσι αντιλαμβάνομαι και έτσι θαρρώ πως έχουν τα πράγματα!

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις ενέργειές της και την ανοχή της στους αφιονισμένους σκοταδιστές έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου – ας τον κλείσει, διαβάζοντας προς τούτο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ανοιχτό γράμμα που του απηύθυνα στις 17 Ιουνίου 2014, το οποίο δημοσίευσα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”.

Κώστας Π. Παντελόγλου