Απρέπειες δήθεν “Νέου”

Ένα όχι καλό δείγμα τοπικού τύπου η τελευταία έκτακτη έκδοση από τους “Ορίζοντες εμπιστευτικά” (Τεύχος 23, Μάιος 2014) – την χαρακτηρίζουν την έκδοση αυτή οι απρέπειες, ρατσιστικού χαρακτήρα, ενός δήθεν “Νέου” απέναντι στον Απόστολο Κόντο και την υποψηφιότητά του για δήμαρχος της πόλης μας.

Μια δήθεν σύγκριση του “Νέου” με τον Απόστολο περιλαμβάνει τις απρέπειες αυτές σχετικά με την ηλικία του, τις γραμματικές του γνώσεις, την συγγραφική του ικανότητα, την επαγγελματική του δραστηριότητα, την κοινωνική του επιφάνεια…

Έχει συνηθίσει από την δημοσκοπική του “δραστηριότητα” να βάζει το “πλαίσιο” στους δημοσκοπούμενους για να παίρνει τις απαντήσεις που θέλει – μα εδώ δεν πρόκειται περί τούτου: αυτό που έχει σημασία για την σύγκριση είναι η πολιτική-δημοτική κατεύθυνση που κινείται ή θα κινηθεί ο καθένας και βεβαίως η ικανότητά του να φέρει σε πέρας αυτή την κατεύθυνση.

Επ’ αυτού και η σφοδρότερη σύγκρουση θα ήταν θεμιτή – όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται περί αυτού – πρόκειται για απρέπειες για τις οποίες δεν ξέρω αν συμφωνούν ο Φώτης Κουβέλης και η Εύα Κοταμανίδου που έχουν εκφράσει ήδη την υποστήριξή τους στον απρεπή αυτόν “Νέο”.

Απρέπειες, ρατσιστικού χαρακτήρα επαναλαμβάνω!

Η ιστορία της πόλης μας, που δεν την γνωρίζει ο “Νέος”, διαψεύδει την “λογική” του – καλό θα ήταν να μαθητέψει προς κατάκτησίν της! Ίσως τότε την θέση του δήθεν “Νέου” πάρει ένας πράγματι νέος άνθρωπος!

Κώστας Π. Παντελόγλου