Οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες και δημοτικές παρατάξεις (Μ’ αφορμή όσα είπε ο Απόστολος Κόντος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου)

Τα όσα ακολουθούν έγραψα αφού έλαβα γνώση των όσων είπε ο Απόστολος Κόντος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ενώπιον ενός πλήθους συμπολιτών.

Ο Απόστολος Κόντος είναι υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας και περιβάλλεται από ένα σύνολο προσώπων μερικά των οποίων έχουν υπάρξει ως διοικούντες τον Δήμο – τουλάχιστον αυτοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι εξουσία! (1), η οποία δεν ασκείται εν κενώ, αλλά σε συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν οικονομικοκοινωνικοπολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν όνομα και προπαντός συμφέροντα και καθορίζουν πολλά που δεν είναι σωστό αυτά να τα αγνοεί ο ασκών την Δημοτική εξουσία – ο οποίος και αν ακόμα δεν έχει πολιτικοκομματικό δεσμό, ανεξάρτητος από τις συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες δεν είναι, και τούτο διότι και θέση πρέπει να πάρει και σε πράξεις να προχωρήσει αντιμετωπίζοντας αυτές τις συνθήκες, χωρίς να πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Διαπίστωσα πως στα όσα είπε ο Απόστολος Κόντος θέση δεν βρήκαν η υπεράσπιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, η νομοθετική του κατοχύρωση, η οικονομική του υπόσταση, η διοικητική του αυτοτέλεια – τα όσα υφίσταται ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης από την “ΕΟΚική πρακτική”, τον “Καποδίστρια” και τον “Καλλικράτη”, την “Γερμανική τεχνογνωσία”.

Οι τοποθετήσεις σχετικά μ’ αυτά δεν είναι “ξύλινος λόγος” – όπως “ξύλινος λόγος” δεν είναι και οι τοποθετήσεις για την φορολογική επιδρομή, την ανεργία την υποαπασχόληση και την αναδουλειά, τις ευθύνες των κυβερνώντων την χώρα επί δεκαετίες για το κατάντημά της (υπέρογκο δημόσιο χρέος, κλπ. κλπ.)…

Επαναλαμβάνω η δημοτική εξουσία δεν ασκείται εν κενώ, ασκείται σε συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν οικονομικοκοινωνικοπολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν όνομα και προπαντός συμφέροντα, και καθορίζουν πολλά που δεν είναι σωστό αυτά τα να αγνοεί ο ασκών την Δημοτική εξουσία, και να πετά την μπάλα στην εξέδρα – εκεί που πέταξε την μπάλα ο Αποστόλης, επί παραδείγματι στην περίπτωση του Γηπέδου της ΑΕΚ και του Δάσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί δεν βρισκόμαστε τώρα στις 2 Οκτωβρίου 2013, στην συνεδρίαση-παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ, ούτε στην θητεία του αδελφού του Σταύρου Κόντου ως Δημάρχου με τον Φορέα για το Δάσος – βρισκόμαστε μπροστά σε δυο νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2), μια για το Γήπεδο της ΑΕΚ και μια για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, που καθορίζουν με ωμότητα την τύχη της Πόλης και του Δάσους μας, υπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ.

Τι έχει να πει ο Αποστόλης και η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται για τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις; Αυτό είναι το πρόβλημα, και απαιτεί μια ξεκάθαρη θέση και από αυτόν και από τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους!

___________

(1) Βλ. Το γραφτό μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” “Ο Δήμος είναι εξουσία!“.

(2) Βλ. τα γραφτά μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”:

– “Για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που αφορούν την Νέα Φιλαδέλφεια και το Δάσος της

– “Για να μην παριστάνουν τους ανήξερους πολιτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις (Τι προβλέπει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής σε σχέση με το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας και γενικότερα)