Τοπικοί Άρχοντες και διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής σας ρωτώ: Διαβάσατε τη Νομοθετική Ρύθμιση για το Γήπεδο της ΑΕΚ; (ως πότε θα αρκείστε στα ανάλογα της “Latin τρέλας” του “Επιτέλους”;)

Έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην δημοσιότητα την Νομοθετική Ρύθμιση όσον αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί φυσικά με την Αιτιολογική Έκθεσή της, συνοδευόμενη και από μια δήθεν Πολεοδομική Χωροταξική και Περιβαλλοντική Θεώρηση, αναπόσπαστο Παράρτημά της – σύνολο σελίδων 130, και όρισε δημόσια διαβούλευση μιας βδομάδας, προσχηματικό φυσικά τούτο.

Όμως ρωτώ τους Τοπικούς μας Άρχοντες μα και τους διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής: Διαβάσατε αυτές τις 130 σελίδες και το τι προβλέπουν, δεν είναι αυτό μια σοβαρή υποχρέωσή σας; Αν δεν διαβάσετε τώρα και δεν πείτε τις συμφωνίες σας και τις διαφωνίες σας τώρα, που ακόμα τα προβλεπόμενα δεν έχουν ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων και δεν έχουν γίνει Νόμος του Κράτους, πότε θα διαβάσετε και θα μιλήσετε; Τι περιμένετε; Γιατί σιωπάτε;

Την ώρα που θα έπρεπε να διαβάζετε και να λέτε τις συμφωνίες σας και τις διαφωνίες σας με την Νομοθετική Ρύθμιση στην δημόσια διαβούλευση που εξελισσόταν, εσείς τρέχατε να δώσετε υπόσταση στην “Latin τρέλα” του “Επιτέλους” (*) (και όσοι δεν τρέξατε τάχετε τσουγκρίσει μαζί του, γι’ αυτό δεν τρέξατε – εξαίρεση σε όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο συνδυασμός με υποψήφια Δήμαρχο την Δανάη Γκούμα).

Όταν λέγω Τοπικοί Άρχοντες και διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής, εννοώ όλους σας, και τους επικεφαλής και όσους στελεχώνουν τους συνδυασμούς που θα πάρουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, και φυσικά την νυν Δήμαρχο και τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους. Φέρετε όλοι σας προσωπική ευθύνη που θα σας ζητηθεί στο μέλλον, μην κρυβόσαστε πίσω από την στάση του επικεφαλής σας, διαβάστε τα προβλεπόμενα να συμβούν, πάρτε θέση προσωπικά – ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” διαβάζει, επισημαίνει, αναλύει, παίρνει θέση. Κάντε το ίδιο και σεις, υπερασπιστείτε το Δάσος, την Πόλη, μα και την ΑΕΚ που δικαιούται το Στάδιό της στην Πόλη μας, όμως μόνο στον χώρο που από παλαιότερα της έχει παραχωρηθεί. Τις φαραωνικές επιδιώξεις της “Οικογένειας της ΑΕΚ” σε βάρος της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους της, οφείλετε να τις αποκρούσετε…

__________

(*) Το διαβάσαμε κι αυτό στο “Επιτέλους”:

“Κάποιοι είπαν ότι η εκδήλωση του “Επιτέλους” στις 22 Φεβρουαρίου, στον “Κανάκη” ήταν η καλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στα τοπικά μας χρονικά. Και ίσως να μην είχαν άδικο…” (βλ. “Επιτέλους”, αρ. φύλλου 186, 28 Φεβρουαρίου 2014, Έκτακτη έκδοση, σελ. 4).

Αμετροέπειες ασεβούς και βλάσφημου προς την ιστορία της πόλης συντάκτη – αυτό λέγω εγώ που τυχαίνει να γνωρίζω καλά, πολύ καλά, την ιστορία αυτής της πόλης, αλλά και την ιστορία των Μικρασιατικών τόπων απ’ όπου ξεριζώθηκαν όσοι κατοίκησαν την πόλη αυτή.

Τοπικοί Άρχοντες και διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής, οφείλετε συν τοις άλλοις με την στάση σας να μην ενισχύετε την αμετροέπεια, την ασέβεια, την βλασφημία προς την ιστορία αυτής της πόλης – δεν αποδείξατε ως τα τώρα ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για την ανάδειξη αυτής της ιστορίας, είναι βέβαιο ότι δεν πορεύεστε κατ’ αυτήν, η ελάχιστη απαίτησή μας είναι να μην ανέχεστε την αμετροέπεια, την ασέβεια, την βλασφημία προς αυτήν.

Κώστας Π. Παντελόγλου