Με αφορμή κάτι που έγραψε ο Διαμαντής Σεϊτανίδης

Δεν θα ήθελα να μείνει ασχολίαστο κάτι που έγραψε ο συμπολίτης μας Διαμαντής Σεϊτανίδης, με διαδρομή στην δημοσιογραφία, και την τοπική, στην “Αλήθεια” του την ηλεκτρονική.

Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης παρέπεμψε το ζήτημα της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων καθαριότητας από τα σύνορα του Γηπέδου της ΑΕΚ με το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας προς εξέτασιν από διαπαραταξιακή επιτροπή, εγκάλεσε τους Συνδυασμούς που μετέχουν του Δημοτικού Συμβουλίου – εκτός από εκείνον της κας Β. Αγαγιώτου (και Παντελή Γρετζελιά για να μην ξεχνιόμαστε) και τον εναπομείναντα στην Δήμαρχο – διότι κατά την γνώμη του “ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να έχουν πρόταση επίλυσης“.

Πρόσθεσε και άλλα προς αντιμετώπισιν ζητήματα, όλα σχετικά με υποχρεώσεις της Πόλης επειδή η ΑΕΚ θα κτίσει Γήπεδο, και “αυτά δεν είναι δουλειά του Μελισσανίδη – το Γήπεδο είναι, αυτά όχι! – αυτά είναι δουλειά όσων θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο“, σημείωσε.

Και συμπλήρωσε “Πρόταση προς τους πολίτες έχουν; Πάλι εισηγήσεις από την υπηρεσία θα ζητήσουν οι επίδοξοι σωτήρες μας; Πάλι διαπαραταξιακή επιτροπή “για να συζητήσει το θέμα” θα προτείνουν;”.

Για να καταλήξει: “Όποιος θέλει να “σώσει την πόλη” χωρίς πρόγραμμα, χωρίς να μελετήσει συγκεκριμένες προτάσεις και τους τρόπους χρηματοδότησής τους […] θα “βγαίνει στη σέντρα” από αυτό εδώ το ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης. Όποιος κι αν είναι. Φίλος, κολλητός, γείτονας, οποιοσδήποτε. Οι εποχές των Μαυρογιαλούρων που έταζαν “θα σας εξαφανίσωμεν” θέλοντας να πουν ότι “θα σας εξασφαλίσωμεν” πέρασαν ανεπιστρεπτί. Α-νε-πι-στρε-πτί, κύριοι επίδοξοι σωτήρες”.

Συνόψισα θαρρώ σωστά το γραφτό του Διαμαντή Σεϊτανίδη στις 22 Μαρτίου 2014 στην “Αλήθεια” του – ας μου επιτραπεί τώρα και μένα να σημειώσω μερικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης δεν είναι παρακολούθημα της “Οικογένειας της ΑΕΚ” και του Μελισσανίδη, επομένως οφείλει να ασχολείται με το σύνολο των ζητημάτων της Πόλης και του κόσμου της, και όχι μόνο με τα απορρέοντα από τις επιδιώξεις της “Οικογένειας της ΑΕΚ” και μάλιστα υποτακτικά (αντιθέτως συγκρουσιακά πρέπει να ενεργεί στην προκειμένη περίπτωση).

Στην κακή κατάσταση που βρίσκονται οι Δημοτικές Δυνάμεις της Πόλης μας έχουν συντελέσει οι Δυνάμεις, που στο γραφτό του Διαμαντή Σεϊτανίδη φαίνεται να βρίσκονται εκτός κριτικής, με προεξάρχουσες τον Παντελή Γρετζελιά και την Δήμαρχο.

Στην κακή κατάσταση που βρίσκονται οι Δημοτικές Δυνάμεις της Πόλης μας έχουν συντελέσει πολύχρονες πρακτικές όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα με επιπτώσεις απ’ άκρου σ’ άκρον αυτής, μαζί και στην Πόλη μας.

Στην κακή κατάσταση, τέλος, που βρίσκονται οι Δημοτικές Δυνάμεις της Πόλης μας έχει συντελέσει και η πολυδιάσπαση στις γραμμές του κομμουνιστικού αριστερού και δημοκρατικού κινήματος.

Η κακή κατάσταση που βρίσκονται οι Δημοτικές Δυνάμεις της Πόλης μας δεν θεραπεύεται με “σέντρες”, και από την μια μέρα στην άλλη, διότι είναι αποτέλεσμα πράξεων ή και παραλείψεων πολλών δεκαετιών – χρειάζεται, κατά την γνώμη μου, ψυχραιμία και υψηλού επιπέδου εργασία μακρόχρονη απ’ όσους το μπορούν, και από τον Τύπο φυσικά σ’ όλες του τις μορφές.

Θα ήθελα να τελειώσω αυτό το γραφτό μου σημειώνοντας πως ο Αντόνιο Γκράμσι, διαμάντι και της δημοσιογραφίας με σημαντική πνευματική καλλιέργεια, είχε την γνώμη ότι ο δημοσιογράφος που ασχολείται με τα ζητήματα μιας πόλης θα πρέπει να έχει την κατάλληλη κι αναγκαία προπαρασκευή για να γίνει Δήμαρχος – οι σχετικές υποχρεώσεις είναι, λοιπόν, και των δύο πλευρών: Και των Δημοτικών Δυνάμεων και της Δημοσιογραφίας της Πόλης μας.

Είναι φυσικά τούτο δύσκολο, όμως ας το προσπαθήσουμε όλοι, διότι πώς το έλεγε ο Δημήτρης Πικιώνης; Μην οκνήσετε ποτέ, γιατ’ είναι γραμμένο πως το να μην μπορέσουμε ίσως κάποτε μας συγχωρεθεί, το να μην προσπαθήσουμε όμως, ποτέ”!

Όσον αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου, αυτός είναι ο ρόλος τους, να εισηγούνται εναλλακτικές προτάσεις, αναφέροντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κοστολογώντας πάντα ταύτα (γι’ αυτό πληρώνονται όσοι και όσες εργάζονται σ’ αυτές) – υποχρέωση του πολιτικού οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή, είναι σταθμίζοντας όλα τα σχετικά, να πάρει την απόφαση την οποία πρέπει και ο/η Δήμαρχος, με την ενέργεια των υπηρεσιών, να την υλοποιήσει.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text