Μ’ αφορμή ένα δελτίο τύπου της 11ης Μαρτίου 2014 της δημοτικής παράταξης μ’ επικεφαλής τον Απόστολο Κόντο

Ένα δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης μ’ επικεφαλής τον Απόστολο Κόντο, της 11ης Μαρτίου 2014, μας πληροφόρησε πως την προηγούμενη μέρα ο υποψήφιος δήμαρχος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του δήμου και κατατοπίστηκαν “για τα τρέχοντα ζητήματα στους τομείς των οικονομικών, των διοικητικών, των τεχνικών έργων και του πολιτισμού”.

Το πρώτο που θα είχα να παρατηρήσω είναι ότι η αναφορά αυτή είναι πολύ γενικόλογη. Χρειάζονται μερικές λέξεις ακόμη, ίσως και φράσεις, για να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα ως απλή αναφορά (τίτλοι κεφαλαίων έστω σε κάθε ένα από τους 4 αυτούς τομείς) – για να γεμίσει όμως πραγματικό περιεχόμενο αυτή η αναφορά χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα: όπως επί παραδείγματι ποια η στελέχωση κάθε υπηρεσίας, τι παράγει, πόσο κοστίζει αυτό που παράγει κλπ.

Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι απλοί άνθρωποι της πόλης μας, και πρέπει να τα μάθουν. Καλό βέβαια θα ήταν να τα ξέρουν ήδη, αλλά ενημερωτικό δελτίο του δήμου δεν έφτασε στα χέρια τους όλα αυτά τα χρόνια (και φέρουν ευθύνη γι’ αυτό και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Μπόβος και Νίκος Παπανικολάου, που τον συνόδευαν ως υποψήφιοι τώρα του δικού του συνδυασμού – αντιδήμαρχοι σε σημαντικά πόστα ήταν μέχρι πρόσφατα).

Να ελπίσουμε ότι ο Απόστολος Κόντος θα θελήσει να κατατοπίσει τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας για όσα του είπαν ή αντιλήφτηκε (σε συνέχεια του παραπάνω δελτίου τύπου της παράταξής του); – ή η φράση “Ο Απόστολος Κόντος μίλησε με θερμά λόγια και συνεχάρη τους εργαζόμενους εκτιμώντας το πολύτιμο έργο που προσφέρουν καθημερινά στον δήμο μας και τους υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους” κλείνει το ζήτημα, και το αρχειοθετεί σαν μια ακόμα προεκλογική κίνηση δημοσίων σχέσεων;

Κώστας Π. Παντελόγλου